Varning för vind?

Nu gäller det att bygga vindkraftverk för fulla muggar. När regeringen nu låter kärnkraften utvecklas, så måste Centern få vindkraft som plåster på såren. Men det är dags att reflektera. Vi säljer svensk turism alltmer med vildmarksupplevelser, men hur går det ihop med vindkraft? Rysansvärda effekter är på väg att uppstå.

  

Vargas Vildmarkslodge (http://www.nordicnature.se/) är en av landets bästa entreprenörer i vildmarken, med unika naturupplevelser, inte minst i närhet av björnar. En mycket stor del av deras turister kommer från andra länder. Hälsinglands blånande, djupa skogar - det är där de finns. Men nu kommer vinkraften. Mitt ute i Hälsinglands djupa skogar, på bergstopparna, runt Vargas och björnidena, ska det slås upp 85 vindkraftverk. Vart och ett är ca 185 meter högt och rotorbladen har en lik stor omkrets som en fotbollsplan. Till kraftverken ska det dras bilvägar och givetvis kraftledningar. Då är det bara för Vargas att lägga ned. Och stora delar av fjällvärlden ska också tapetseras med dessa snurror, liksom våra kuster.

  

Och snabbt går det. Den som vill bygga nu, ska kunna vara igång med byggandet i höst. Processen med prövning och överklagande ska snabbas upp. Men hallå! Nog är det tid att reflektera! Det är dags att sätta av reservat för vildmarksupplevelser. Vi har lärt oss vilka naturupplevelser vattenkraften förstörde. Inte ska vi väl tillåta att vindkraften skapar samma katastrofala naturkrossning?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0