Serveringstillstånd och mat

För att få servera alkoholdrycker måste en restaurang i Sverige samtidigt servera lagad mat. Det gäller även om man har nattklubb som är öppen till tre, eller som man kan i vissa städer till fem. Det kravet är idiotiskt eftersom få går till en nattklubb sent på natten för att äta. Men kravet finns därför att våra politiker och ansvariga myndigheter ser det som en metod att hålla alkoholkonsumtionen nere.


En lag som finns bör också följas, om den nu inte är fånig och att man av civil olydnad därmed kan anse det som rätt att bryta den. De som handlägger serveringstillstånden på landets kommuner tillhör den grupp som brukar hålla fram vikten att bevara kravet på att lagad mat måste serveras. Men deras kontroll av hur regeln fungerar är ofta usel. Det är bara att gå ut på Uppsalas nöjesställen och testa. Oftast stänger köket kl tio, även om man har öppet till tre.


Kommunens eget nöjesställe då - hur sköter dom det? Förvisso finns där mat, men det är varma mackor och varmkorv. Enligt kommunens handläggare är det inte detsamma som lagad mat. Nät till och med kommunen väljer att bryta mot lagen, varför då inte ta bort regeln?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0