Jordbruksverket gillar de stora

Ett tydligt budskap från Symposierna Framtidsbygd (www.framtidsbygd.se) är att vi måste satsa mer på entreperenöer, som att stötta nätverk av entreprenörer som samverkar. Ett exempel är entreprenörsdrivna projekt. Men det tycks inte Jordbruksverket gilla.

Från Framtidsbygd har vi ställt ett santal frågor till Jordbruksverket, främst om projekt. Efter 2,5 månader har ett tämligen tunnt svar kommit, men det finns en intressant ärlighet i svaren. Jordbruksverket vill att det offentliga eller stora organisationer ska driva projekt. Små aktörer, som nätverk av entreprenörer, verkar inte uppmunters. Annat kan man väl inte tolka ett svar som "Erfarenhetsmässigt ser vi att större organisationer har haft bättre möjligheter att administrera projekt och att ansvara för projektets ekonomi."

Man kan knappast tolka detta som annat att Jordebruksverket är tveksam till entreprenörernas egen kraft, om det nu är företagare, bygdeföreningar eller andra sammanslutningar är aktiva människor som själva vill få något gjort, utan att de ska ledas av anställda på kommuner, länsstyrelser eller de stora organisationerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0