Utvecklas Hälsingland?

Några dagar har vi varit i stugan i Hälsingland, detta landskap som är så lockande men ändock så vilande. Hälsingland kan erbjuda allt från kust med och utan Skärgård, älvar och stora sjöar, till odlingslandskap och djupa skogar. Många turistexperter har under många år sagt att det är svårt att hitta ett område i Sverige som har så stor potential för turism, men som misslyckas så kraftfullt.


På Ölands skördefest för ett par år sedan sade de ansvariga för restaurangguiden White Guide att Hälsingland är i en egen klass på sätt och vis. Kvalitén på restaurangerna är låg, men eftersom så många turister åker igenom landskapet på väg norrut, måste man i alla fall ta med några ställen som det går att äta på. En krog i Hälsingland som kommer med i guiden, skulle knappast komma med om den låg i Dalarna. Men kanske något är på väg att hända.


Restaurangen vid Växbo Kvarn har lyft sig till en nivå som tidigare sällan skådats i Hälsingland. Lilla K.s filial vid Mobackes blomsterhandel i Bollnäs erbjuder en lunchbuffé med en sådan kvalitet att inget i Uppsala kommer i närheten av vad som erbjuds i Bollnäs. Så något positivt händer det i alla fall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0